Ehtiyot chorasi sifatida qamoqda saqlanayotgan shaxslarning va jazoni ijro etish muassasalaridan xo‘jalik xizmatiga oid ishlarni bajarish uchun o‘tkazilgan mahkumlar oziq-ovqat ta’minotining | ||
T/r | Mahsulotlar nomi | Bir kishi uchun sutkalik miqdor (gramm) |
1. | 1-nav undan tayyorlangan bug‘doy noni | 600 |
2. | 1-nav bug‘doy uni | 20 |
3. | Turli xil yormalar (guruch mahsuloti bilan) | 120 |
4. | Dukkakli mahsulotlar | 10 |
5. | Makaron mahsulotlari | 20 |
6. | Go‘sht (mol, qo‘y go‘shti va boshqalar) | 70 |
7. | Parranda go‘shti (ichak-chavoqlaridan tozalangan) | 50 |
8. | Yog‘da konservalangan baliq | 30 |
9. | Tuxum (dona)* | 1 |
10. | O‘simlik yog‘i | 30 |
11. | Ovqatga va pazandachilikda ishlatiladigan yog‘lar, margarin yoki sariyog‘li margarin | 30 |
12. | Shakar | 30 |
13. | Choy (qora yoki ko‘k) | 1 |
14. | Tuz | 10 |
15. | Kartoshka | 500 |
16. | Dafna yaprog‘i | 0,1 |
17. | Tomat pastasi | 3 |
18. | Turli xil sabzavotlar** | 421 |
karam (yangi uzilgan yoki tuzlangan) | 55 | |
bodring va pomidor (yangi uzilgan yoki tuzlangan) | 95 | |
piyoz | 35 | |
lavlagi va sabzi | 95 | |
qovoq | 20 | |
boshqa sabzavotlar (sholg‘om, turp, bulg‘or qalampiri, baqlajon) | 121 |
Qamoqda saqlanayotgan bemor shaxslar oziq-ovqat ta’minotining 2-son normasi Distrofiya, avitaminoz bo‘yicha dispanser hisobiga olingan, I va II guruh nogironligi bo‘lgan shaxslar, sil, oshqozon yarasi, xavfli o‘sma va ruhiy xastaliklar bilan kasallangan bemorlar oziq-ovqat ta’minotining “A” normasi | ||
t/r | Mahsulotlar nomi | Bir kishi uchun sutkalik miqdor (gramm) |
1. | 1-nav undan tayyorlangan bug‘doy noni | 450 |
2. | 1-nav bug‘doy uni | 20 |
3. | Turli xil yormalar (guruch mahsuloti bilan) | 70 |
4. | Dukkakli mahsulotlar | 10 |
5. | Makaron mahsulotlari | 30 |
6. | Go‘sht (mol, qo‘y go‘shti va boshqalar) | 80 |
7. | Parranda go‘shti (ichak-chavoqlaridan tozalangan) | 70 |
8. | Yog‘da konservalangan baliq | 30 |
9. | O‘simlik yog‘i | 30 |
10. | Ovqatga va pazandachilikda ishlatiladigan yog‘lar, margarin yoki sariyog‘li margarin | 10 |
11. | Sariyog‘ | 40 |
12. | Tvorog | 50 |
13. | Sut | 500 |
14. | Tuxum (dona) | 1,5 |
15. | Shakar | 45 |
16. | Choy (qora yoki ko‘k) | 1 |
17. | Oziq-ovqat tuzi | 10 |
18. | Kartoshka | 450 |
19. | Dafna yaprog‘i | 0,1 |
20. | Qurutilgan mevalar | 15 |
21. | Tomat pastasi | 3 |
22. | Kartoshka kraxmali | 1 |
23. | Turli xil sabzavotlar* | 421 |
karam (yangi uzilgan yoki tuzlangan) | 55 | |
bodring va pomidor (yangi uzilgan yoki tuzlangan) | 95 | |
piyoz | 60 | |
lavlagi va sabzi | 95 | |
qovoq | 20 | |
boshqa sabzavotlar (sholg‘om, turp, bulg‘or qalampiri, baqlajon) | 96 |
OIV-infeksiyasi va OITS bilan kasallangan bemorlar “B” normasi | ||
T/r | Mahsulotlar nomi | Bir kishi uchun sutkalik miqdor (gramm) |
1. | 1-nav undan tayyorlangan bug‘doy noni | 600 |
2. | 1-nav bug‘doy uni | 20 |
3. | Turli xil yormalar (guruch mahsuloti bilan) | 70 |
4. | Makaron mahsulotlari | 100 |
5. | Dukkakli mahsulotlar | 40 |
6. | O‘simlik yog‘i | 30 |
7. | Sariyog‘ | 30 |
8. | Sut | 300 |
9. | Tvorog | 100 |
10. | Shakar | 45 |
11. | Tuxum (dona) | 2 |
12. | Choy (qora yoki ko‘k) | 2 |
13. | Tuz | 6 |
14. | Tomat pastasi | 3 |
15. | Kartoshka kraxmali | 10 |
16. | Kartoshka | 400 |
17. | Turli xil sabzavotlar* | 401 |
karam (yangi uzilgan yoki tuzlangan) | 55 | |
bodring va pomidor (yangi uzilgan yoki tuzlangan) | 95 | |
piyoz | 40 | |
lavlagi va sabzi | 95 | |
boshqa sabzavotlar (sholg‘om, turp, bulg‘or qalampiri, baqlajon) | 81 | |
ko‘k piyoz | 15 | |
petrushka, ukrop, selderey | 20 | |
18. | Yangi uzilgan mevalar* | 200 |
19. | Qurutilgan mevalar | 30 |
20. | Ko‘k no‘xat (konservalangan) | 20 |
21. | Sharbatlar | 100 |
22. | Go‘sht (mol, qo‘y go‘shti va boshqalar) | 100 |
23. | Parranda go‘shti (ichak-chavoqlaridan tozalangan) | 100 |
24. | Pishloq | 20 |
25. | Kefir | 200 |
26. | Asal | 10 |
27. | Kofe, kakao | 1 |
28. | Elimshak (jelatin) | 0,5 |
29. | Drojji | 1 |
30. | Ziravorlar | 1 |
31. | Yog‘da konservalangan baliq | 30 |
Qamoqda saqlanayotgan homilador va emizikli 3-son normasi* | ||
t/r | Mahsulotlar nomi | Bir kishi uchun sutkalik miqdor (gramm) |
1. | 1-nav undan tayyorlangan bug‘doy noni | 500 |
2. | 1-nav bug‘doy uni | 20 |
3. | Turli xil yormalar (guruch mahsuloti bilan) | 130 |
4. | Makaron mahsulotlari | 20 |
5. | Go‘sht (mol, qo‘y go‘shti va boshqalar) | 70 |
6. | Parranda go‘shti (ichak-chavoqlaridan tozalangan) | 70 |
7. | Yog‘da konservalangan baliq | 30 |
8. | Tuxum (dona) | 2 |
9. | Dukkakli mahsulotlar | 10 |
10. | Ovqatga va pazandachilikda ishlatiladigan yog‘lar, margarin yoki sariyog‘li margarin | 10 |
11. | O‘simlik yog‘i | 30 |
12. | Sariyog‘ | 40 |
13. | Sut | 500 |
14. | Tvorog | 50 |
15. | Shakar | 60 |
16. | Choy (qora yoki ko‘k) | 1 |
17. | Tuz | 10 |
18. | Dafna yaprog‘i | 0,1 |
19. | Tomat pastasi | 3 |
20. | Kartoshka kraxmali | 1 |
21. | Kartoshka | 450 |
24. | Yangi uzilgan meva (olma) | 50 |
25. | Qurutilgan mevalar | 15 |
26. | Turli xil sabzavotlar ** | 342 |
karam (yangi uzilgan yoki tuzlangan) | 40 | |
bodring va pomidor (yangi uzilgan yoki tuzlangan) | 80 | |
piyoz | 60 | |
lavlagi va sabzi | 80 | |
qovoq | 20 | |
boshqa sabzavotlar (sholg‘om, turp, bulg‘or qalampiri, baqlajon) | 62 |
Qamoqqa olinganlar yo‘lda yurgan vaqtda ularni 4-son normasi | ||
T/r | Mahsulotlar nomi | Bir kishilik sutkalik miqdor (gramm) |
1. | 1-nav undan tayyorlangan bug‘doy noni | 1000 |
2. | Go‘sht* | 320 |
yoki yarim dudlangan kolbasa | 190 | |
3. | Shakar | 30 |
4. | Tuz | 10 |
5. | Choy (qora yoki ko‘k) | 1 |
Qamoqqa olingan erkak mahbuslarni kiyim-kechak bilan ta’minlashning 1-son normasi | |||
T/r | Kiyim-kechaklarning nomlanishi | Bir kishi uchun buyumlar soni* | Foydalanish muddati |
1. | Sun’iy mo‘ynadan ishlangan quloqchinli shapka | 1 dona | 3 yil |
2. | Yozgi kepka (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 1 dona | 1 yil |
3. | Kurtka — paxtadan (telogreyka) | 1 dona | 2 yil |
4. | Ishchi kostyum (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 1 komplekt | 1 yil |
5. | Ichki ko‘ylak va ishton** (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 2 komplekt | 2 yil |
6. | Shippak | 1 juft | 2 yil |
7. | Paypoq (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 6 juft | 1 yil |
8. | Mayka va trusik (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 2 komplekt | 1 yil |
9. | Ish botinkasi (charmdan) | 1 juft | 1 yil |
Qamoqqa olingan ayol mahbuslarni kiyim-kechak bilan ta’minlashning 2-son normasi | |||
T/r | Kiyim-kechaklarning nomlanishi | Bir kishi uchun buyumlar soni* | Foydalanish muddati |
1. | Ko‘ylak (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 1 dona | 1 yil |
2. | Xalat (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 1 dona | 1 yil |
3. | Ichki ko‘ylak (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 2 dona | 1 yil |
4. | Kurtka — paxtadan (telogreyka) | 1 dona | 3 yil |
5. | Ish kostyumi (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 1 komplekt | 1 yil |
6. | Shippak | 1 juft | 2 yil |
7. | Paypoq (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 4 juft | 1 yil |
8. | Ro‘molcha (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 1 dona | 1 yil |
9. | Kalish | 1 juft | 1 yil |
Ozodlikdan mahrum etilgan va xo‘jalik xizmatiga oid ishlarni bajarish uchun jalb etilgan erkak mahkumlarni kiyim-kechak bilan ta’minlashning 3-son normasi | |||
T/r | Kiyim-kechaklarning nomlanishi | Bir kishi uchun buyumlar soni | Foydalanish muddati |
1. | Sun’iy mo‘ynadan ishlangan quloqchinli shapka | 1 dona | 3 yil |
2. | Yozgi kepka (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 1 dona | 1 yil |
3. | Kurtka — paxtadan (telogreyka) | 1 dona | 2 yil |
4. | Ish kostyumi (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 1 komplekt | 1 yil |
5. | Ichki ko‘ylak va ishton (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 2 komplekt | 2 yil |
6. | Tapochka | 1 juft | 2 yil |
7. | Paypoq (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 6 juft | 1 yil |
8. | Mayka va trusik (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 2 komplekt | 1 yil |
9. | Futbolka (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 2 dona | 1 yil |
10. | Ish botinkasi (charmdan) | 1 juft | 1 yil |
11. | Ikki barmoqli issiq qo‘lqop | 1 juft | 1 yil |
12. | Rezinali qo‘lqop (tozalash ishlariga) | 3 juft | 1 yil |
Ozodlikdan mahrum etilgan va xo‘jalik xizmatiga oid ishlarni bajarish uchun jalb etilgan ayol mahkumlarni kiyim-kechak bilan ta’minlashning 4-son normasi | |||
T/r | Kiyim-kechaklarning nomlanishi | Bir kishi uchun buyumlar soni | Foydalanish muddati |
1. | Ko‘ylak (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 1 dona | 1 yil |
2. | Xalat (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 1 dona | 1 yil |
3. | Futbolka (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 2 dona | 1 yil |
4. | Kurtka — paxtadan (telogreyka) | 1 dona | 3 yil |
5. | Ish kostyumi (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 1 komplekt | 1 yil |
6. | Ish kostyumi (trikotaj) | 1 komplekt | 1 yil |
7. | Shippak | 1 juft | 2 yil |
8. | Paypoq (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 4 juft | 1 yil |
9. | Ro‘molcha (paxta ipidan to‘qilgan gazmoldan) | 1 dona | 1 yil |
10. | Rezinali kalish | 1 juft | 1 yil |
11. | Rezinali qo‘lqop (tozalash ishlariga) | 3 juft | 1 yil |
Qamoqqa olinganlarni yotoq buyumlari bilan ta’minlashning 5-son normasi | |||
T/r | Buyumlarning nomlanishi | Bir kishi uchun buyumlar soni | Foydalanish muddati |
1. | Jun adyol | 1 dona | 3 yil |
2. | Paxtali to‘shak | 1 dona | 4 yil |
3. | Paxtali yostiq | 1 dona | 4 yil |
4. | Choyshab | 3 dona | 2 yil |
5. | Yostiqjild | 2 dona | 2 yil |
6. | Vafel sochiq | 2 dona | 1 yil |
Suvning ifloslanganligi va qattiqligiga ko‘ra, 1 kg quruq kiyim-kechak 1-son normasi a) kir yuvish kukuni ishlatgan holda yuvish | |||||||||
Kiyim-kechak va yotoq buyumlarining ko‘rinishi | Kiyim-kechak va yotoq buyumlarining ifloslik darajasi | Sintetik kir yuvish kukuni (gramm) | Aralashtirilgan kir yuvish kukuni (gramm) | ||||||
yumshoq suvda | qattiq suvda | yumshoq suvda | qattiq suvda | ||||||
Oq | I | 27 | 36 | 31 | 40,5 | ||||
II | 30 | 40 | 35 | 45 | |||||
III | 36 | 48 | 42 | 54 | |||||
IV | 45 | 60 | 52,5 | 67,5 | |||||
Rangli | I | 22,5 | 27 | 27 | 31 | ||||
II | 25 | 30 | 30 | 35 | |||||
III | 30 | 36 | 36 | 42 | |||||
IV | 37,5 | 45 | 45 | 52,5 | |||||
| |||||||||
Kiyim-kechak | Kiyim-kechak | Xo‘jalik sovuni (gramm) | Kalsiylangan soda (gramm) | Xo‘jalik sovuni (gramm) | Kalsiylangan soda (gramm) | ||||
yumshoq suvda | qattiq suvda | ||||||||
Oq | I | 19 | 19 | 24 | 24 | ||||
II | 21 | 21 | 27 | 27 | |||||
III | 25 | 25 | 32 | 32 | |||||
IV | 32 | 32 | 40 | 40 | |||||
Rangli | I | 20 | 3,5 | 24 | 5,5 | ||||
II | 22 | 4 | 28 | 6 | |||||
III | 26 | 5 | 33 | 7 | |||||
IV | 33 | 7 | 42 | 9 |
Kameralarni tozalash uchun sovun va yuvish vositalari bilan ta’minlashning 2-son normasi | ||||
T/r | Nomi | O‘lchov birligi | Bir oyda bir turar joy uchun | Izoh |
1. | Xo‘jalik sovuni | gramm | 400 | Kamera va sanitariya burchaklarini tozalash uchun (umivalnik va chashagen) |
2. | Kir yuvish kukuni | gramm | 400 | |
3. | Noto‘qima mato | pagon metr | 2 | Kamera tozalash uchun |
4. | Qopqoqli plastmassa chelak | dona | 1 | Ovqat qoldiqlari uchun |
5. | Plastmassa savat | dona | 1 | Chiqindilar uchun |
Qamoqqa olinganlarni shaxsiy gigiyena vositalari bilan ta’minlashning 1-son normasi | ||||
T/r | Gigiyena vositalarining nomi | O‘lchov birligi | Bir oyda bir kishilik miqdor | Izoh |
1. | Plastmassa tyubikdagi tish pastasi (50 ml.) | dona | 1 | |
2. | Tish chyotkasi* | dona | 1 | |
3. | Xo‘jalik sovuni | gramm | 200 | |
4. | Atir sovuni | gramm | 100 | Ayollar uchun |
5. | Tibbiyot marlisi | metr | 1 | Ayollar uchun |
6. | Tibbiyot paxtasi (100 gramm) | dona | 1 | Ayollar uchun |
Qamoqqa olinganlarni kundalik foydalanish buyumlari bilan ta’minlashning 2-son normasi | ||||
t/r | Kundalik foydalanish buyumlarining nomi | O‘lchov birligi | Bir kishi uchun miqdor | Izoh |
1. | Krujka (sir qoplamali) | dona | 1 | Foydalanish muddati |
2. | Miska (alyuminiydan) | dona | 1 | Foydalanish muddati 3 yil |
3 | Qoshiq (zanglamaydigan po‘latdan) | dona | 1 | Foydalanish muddati 5 yil |
4. | Bir marotaba ishlatiladigan qopqoqli oziq-ovqat konteyneri (1000 ml., plastikdan) | dona | 1 | |
5. | Bir marotaba ishlatiladigan oziq-ovqat konteyneri (500 ml., plastikdan) | dona | 1 | |
6. | Yashik (plastikdan)* | dona | - | Bitta kameraga beriladi |