08:30 — 09:30 | |
Иккинчи нонушта | 10:30 — 11:00 |
Тушлик | 12:00 — 13:00 |
Иккинчи тушлик | 15:30 — 16:00 |
Кечки овқат | 18:30 — 19:00 |
Кечки тамадди | 20.00 — 20.30 |
Т/р | Маҳсулотларнинг тури | 9 — 10,5 соат | 12 — 24 соат | ||||||||
Кунлик нормаси, гр | оқсиллар | ёғлар | углеводлар | ккал | кунлик нормаси, гр | оқсиллар | ёғлар | углеводлар | ккал | ||
1. | Витамин ва минераллар билан бойитилган олий ва 1-навли унидан нон маҳсулотлари | 90 | 6,93 | 2,7 | 44,82 | 231,30 | 110 | 8,47 | 3,3 | 54,78 | 282,70 |
2. | Олий ва 1-навли ун | 25 | 2,65 | 0,33 | 16,93 | 81,29 | 30 | 3,18 | 0,39 | 20,31 | 97,47 |
3. | Крахмал | 3 | 0,003 | 0 | 2,39 | 9,57 | 3 | 0,003 | 0 | 2,39 | 9,57 |
4. | Ёрмалар, дуккакли дон маҳсулотлари, макарон маҳсулотлари, шу жумладан, мош-3 гр | 35/3 | 4,83 | 0,84 | 21 | 110,88 | 45/3 | 6,21 | 1,08 | 27 | 142,56 |
5. | Шакар | 20 | 0 | 0 | 19,96 | 79,84 | 25 | 0 | 0 | 24,95 | 99,80 |
6. | Қандолат маҳсулотлари (повидло, джем, мураббо) | 10 | 0,03 | 0 | 6,81 | 27,36 | 10 | 0,03 | 0 | 6,81 | 27,36 |
7. | Сариёғ (табиий, сигир сутдан олинган ) | 15 | 0,08 | 12,38 | 0,12 | 112,22 | 20 | 0,1 | 16,5 | 0,16 | 149,54 |
8. | Ўсимлик мойи | 7 | 0 | 6,99 | 0 | 62,91 | 8 | 0 | 7,99 | 0 | 71,91 |
9. | Табиий сигир сути (ёғлилик даражаси 2,5 — 3,2%) | 180 | 5,04 | 5,76 | 8,46 | 105,84 | 200 | 5,6 | 6,4 | 9,4 | 117,60 |
10. | Қатиқ, кефир. | 100 | 2,8 | 3,2 | 4,1 | 56,40 | 100/150** | 2,8 | 3,2 | 4,1 | 56,40 |
11. | Сметана (ёғлилик даражаси 15%) | 5 | 0,12 | 1,5 | 0,16 | 14,62 | 5 | 0,12 | 1,5 | 0,16 | 14,62 |
12. | Творог (ёғлилик даражаси 2,5%, 5,0%) | 20 | 3,34 | 1,8 | 0,4 | 31,16 | 20 | 3,34 | 1,8 | 0,4 | 31,16 |
13. | Пишлоқ (шу жумладан қаттиқ турдаги) | 8 | 2 | 2 | 0 | 26,00 | 10 | 2,5 | 2,5 | 0 | 32,50 |
14. | I категорияли мол, қўй, парранда, қуён гўшти | 60/45* | 11,16 | 9,6 | 0 | 131,04 | 80/60* | 14,88 | 12,8 | 0 | 174,72 |
15. | Балиқ (тозаланган, бошсиз,музлатилган) | 20 | 3,64 | 0,18 | 0 | 16,18 | 20 | 3,64 | 0,18 | 0 | 16,18 |
16. | Тухум (дона) | 0,5 | 6,35 | 5,75 | 0,35 | 78,55 | 0,5 | 6,35 | 5,75 | 0,35 | 78,55 |
17. | Картошка | 100 | 2 | 0,4 | 17,3 | 80,80 | 120 | 2,4 | 0,48 | 20,76 | 96,96 |
18. | Сабзавотлар(шу жумладан помидор пастаси 3 — 5 гр) | 150 | 1,95 | 0,15 | 9 | 45,15 | 180 | 2,34 | 0,18 | 10,8 | 54,18 |
19. | Мевалар, резаворлар, шарбатлар. | 130 | 1,404 | 0,52 | 17,16 | 78,94 | 150/200** | 1,62 | 0,6 | 19,8 | 91,08 |
20. | Қуруқ мевалар (туршак, майиз, олхўри, олма, наматак, ёнғоқ) | 10 | 0,18 | 0 | 5,5 | 22,72 | 10 | 0,18 | 0 | 5,5 | 22,72 |
21. | Чой | 0,3 | 0,06 | 0 | 0,02 | 0,32 | 0,3 | 0,06 | 0 | 0,02 | 0,32 |
22. | Какао | 2 | 0,48 | 0,35 | 0,558 | 7,30 | 2 | 0,48 | 0,35 | 0,56 | 7,31 |
23. | Йодланган ош тузи,табиий таъм ростловчилар (зира, кашнич дон) | 4 | 0 | 0 | 0 | 0,00 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0,00 |
24. | Хамиртуруш, разрыхлитель-(пишириқ кукуни), улучшитель-(хамирни яхшилайдиган восита), пишевая сода-(ош содаси) | 1 | 0,12 | 0,004 | 0,08 | 0,84 | 1 | 0,12 | 0,004 | 0,08 | 0,84 |
ЖАМИ: | 1005,80 | 55,17 | 54,45 | 175,12 | 1411,23 | 1169,80 | 64,42 | 65,00 | 208,33 | 1676,05 |
Т/р | Маҳсулотларнинг тури | 4 соат | 9 — 10,5 соат | 12 — 24 соат | ||||||||||||
кунлик нормаси, г. | оқсил | ёғ | углевод | ккал | кунлик нормаси, г. | оқсил | ёғ | углевод | ккал | кунлик нормаси, г. | оқсил | ёғ | углевод | ккал | ||
1. | Витамин ва минераллар билан бойитилган олий ва 1-навли унидан нон маҳсулотлари | 50 | 3,85 | 1,5 | 24,9 | 128,50 | 100 | 7,7 | 3 | 49,8 | 257,00 | 120 | 9,24 | 3,6 | 59,76 | 308,40 |
2. | Олий ва 1-навли ун | 30 | 3,18 | 0,39 | 20,31 | 97,47 | 30 | 3,18 | 0,39 | 20,31 | 97,47 | |||||
3. | Крахмал | 3 | 0,003 | 0 | 2,39 | 9,57 | 3 | 0,003 | 0 | 2,39 | 9,57 | |||||
4. | Ёрмалар, дуккакли дон маҳсулотлари, макарон маҳсулотлари, шу жумладан, мош -3 гр | 45/3 | 6,21 | 1,08 | 27 | 142,56 | 50/3 | 6,9 | 1,2 | 30 | 158,40 | |||||
5. | Шакар | 5 | 0 | 0 | 4,99 | 19,96 | 25 | 0 | 0 | 24,95 | 99,80 | 25 | 0 | 0 | 24,95 | 99,80 |
6. | Қандолат маҳсулотлари (повидло, джем, мураббо) | 10 | 0,03 | 0 | 6,81 | 27,36 | 10 | 0,03 | 0 | 6,81 | 27,36 | |||||
7. | Сариёғ (табиий, сигир сутдан олинган ) | 10 | 0,05 | 8,25 | 0,08 | 74,77 | 20 | 0,1 | 16,5 | 0,16 | 149,54 | 25 | 0,13 | 20,63 | 0,2 | 186,99 |
8. | Ўсимлик мойи | 8 | 0 | 7,99 | 0 | 71,91 | 10 | 0 | 9,99 | 0 | 89,91 | |||||
9. | Табиий сигир сути (ёғлилик даражаси 2,5 — 3,2%) | 100 | 2,8 | 3,2 | 4,7 | 58,80 | 200 | 5,6 | 6,4 | 9,4 | 117,60 | 250 | 7 | 8 | 11,75 | 147,00 |
10. | Қатиқ, кефир. | 100 | 2,8 | 3,2 | 4,1 | 56,40 | 100 | 2,8 | 3,2 | 4,1 | 56,40 | 150/200** | 4,2 | 4,8 | 6,15 | 84,60 |
11. | Сметана (ёғлилик даражаси 15%) | 5 | 0,12 | 1,5 | 0,16 | 14,62 | 5 | 0,12 | 1,5 | 0,16 | 14,62 | |||||
12. | Творог (ёғлилик даражаси 2,5%, 5,0%) | 20 | 3,34 | 1,8 | 0,4 | 31,16 | 20 | 3,34 | 1,8 | 0,4 | 31,16 | |||||
13. | Пишлоқ (шу жумладан қаттиқ турдаги) | 5 | 1,25 | 1,25 | 0 | 16,25 | 10 | 2,5 | 2,5 | 0 | 32,50 | 10 | 2,5 | 2,5 | 0 | 32,50 |
14. | I категорияли мол, қўй, парранда, қуён гўшти | 80/60* | 14,88 | 12,8 | 0 | 174,72 | 90/65* | 16,74 | 14,4 | 0 | 196,56 | |||||
15. | Балиқ (тозаланган, бошсиз,музлатилган) | 20 | 3,64 | 0,18 | 0 | 16,18 | 25 | 4,55 | 0,23 | 0 | 20,27 | |||||
16. | Тухум (дона) | 0,5 | 6,35 | 5,75 | 0,35 | 78,55 | 0,5 | 6,35 | 5,75 | 0,35 | 78,55 | |||||
17. | Картошка | 120 | 2,4 | 0,48 | 20,76 | 96,96 | 150 | 3 | 0,6 | 25,95 | 121,20 | |||||
18. | Сабзавотлар (шу жумладан помидор пастаси 3 — 5 гр) | 180 | 2,34 | 0,18 | 10,8 | 54,18 | 220 | 2,86 | 0,22 | 13,2 | 66,22 | |||||
19. | Мевалар, резаворлар, шарбатлар. | 100 | 1,08 | 0,4 | 13,2 | 60,72 | 150 | 1,62 | 0,6 | 19,8 | 91,08 | 150/200** | 1,62 | 0,6 | 19,8 | 91,08 |
20. | Қуруқ мевалар (туршак, майиз, олхўри, олма, наматак, ёнғоқ) | 10 | 0,18 | 0 | 5,5 | 22,72 | 10 | 0,18 | 0 | 5,5 | 22,72 | |||||
21. | Чой | 0,3 | 0,06 | 0 | 0,02 | 0,32 | 0,3 | 0,06 | 0 | 0,02 | 0,32 | 0,3 | 0,06 | 0 | 0,02 | 0,32 |
22. | Какао | 1 | 0,24 | 0,18 | 0,28 | 3,70 | 2 | 0,48 | 0,35 | 0,55 | 7,27 | 2 | 0,48 | 0,35 | 0,55 | 7,27 |
23. | Йодланган ош тузи,табиий таъм ростловчилар (зира, кашнич дон) | 5 | 5 | |||||||||||||
24. | Хамиртуруш, разрыхлитель-(пишириқ кукуни), улучшитель-(хамирни яхшилайдиган восита), пишевая сода-(ош содаси) | 1 | 0,12 | 0,004 | 0,08 | 0,84 | 1 | 0,12 | 0,004 | 0,08 | 0,84 | |||||
ЖАМИ: | 371,3 | 12,13 | 17,98 | 52,27 | 419,42 | 1159,8 | 63,65 | 64,70 | 203,34 | 1650,31 | 1376,80 | 72,60 | 76,56 | 228,33 | 1892,81 |
Маҳсулот номи | Оғирлиги (г) | Алмаштириладиган маҳсулот | Оғирлиги (г) |
1-навли буғдой ундан ёпилган оқ нон | 100 | 1-навли буғдой уни | 75 |
1-категорияли мол гўшти | 100 | қуён гўшти | 98 |
1-тоифа товуқ ва курка гўшти | 110 | ||
Тозаланган балиқ | 125 | ||
Творог | 120 | ||
Тухум | 145 | ||
Ёғи олинмаган сут | 100 | Герметик ўрамдаги қуруқ сут | 12 |
Қуйилтирилган шакарли сут | 38 | ||
Творог | 17 | ||
Ёғли қатиқ | 103 | ||
Пишлоқ | 12,5 | ||
1-категорияли мол гўшти | 15 | ||
Товуқ гўшти | 22 | ||
Тозаланган балиқ | 20 | ||
Творог | 100 | Мол гўшти | 66 |
Тозаланган балиқ | 105 | ||
Парранда тухуми | Творог | 31 | |
Мол гўшти | 72 | ||
Тозаланган балиқ | 30 | ||
Бедана тухуми (2 дона) | 50 | ||
Пишлоқ | 20 | ||
Балиқ | 100 | Мол гўшти | 64 |
Творог | 105 | ||
Картошка | 100 | Оқ бошли карам | 111 |
Гулкарам | 80 | ||
Сабзи | 154 | ||
Лавлаги | 118 | ||
Дуккакли (ловия) | 33 | ||
Олма | 100 | Олма шарбати | 90 |
Узум шарбати | 133 | ||
Олхўри шарбати | 133 | ||
Қуритилган мевалар: | |||
Қуритилган олма | 15 | ||
Қуритилган олхўри | 17 | ||
Туршак | 15 | ||
Қуритилган узум | 22 | ||
Қандолат маҳсулоти (повидло, джем, мураббо) | 100 | Табиий асал | 93 |
Маҳсулотлар | Хом ашёга ишлов беришдаги йўқотилиш, % | Тайёрлаш усули | Термик ишлов беришдаги йўқотилиш, % |
1 | 2 | 3 | 4 |
Гўшт ва гўшт маҳсулотлари | |||
1 категорияли мол гўшти | 26,4* | Қайнатиш | 38 |
Тоблаб пиширилган котлет (биточка, щницель) | 12 | ||
Қовуриш шкафида пиширилган котлет (биточка, щницель) | 19 | ||
Қайлали фрикаделка | 15 | ||
1 категорияли қўй гўшти | 28,5* | Қайнатиш | 36 |
Тоблаб пиширилган котлет (биточка, щницель) | 12 | ||
Қовуриш шкафида пиширилган котлет (биточка, щницель) | 19 | ||
Қайлали фрикаделка | 15 | ||
Қайнатилган гўштли фрикаделка | 15 | ||
1 категорияли, тозаланган товуқ гўшти | 11,1* | Қайнатиш | 30 |
Қовуриш шкафида пиширилган котлет (биточка, щницель) | 21 | ||
Парранда рагуси | 21 | ||
Қайлали фрикаделка | 15 | ||
1 категорияли қуён гўшти | 25* | Қуён гўштидан котлет ва биточка | 21 |
Балиқ | |||
Минтай, сазан, толстолобик, судак тозаланган , бошсиз,музлатилган | 5 — 7 | Қовуриш шкафида пиширилган котлет (биточка, щницель) | 13 |
Тефтел димланган | 15 | ||
Фрикаделка димланган | 15 | ||
Қовуриш шкафида пиширилган котлет (биточка, щницель) | 13 | ||
Қовуриш шкафида пиширилган шницель | 20 | ||
Қовуриш шкафида пиширилган котлет (биточка, щницель) | 13 | ||
Тефтел димланган | 15 | ||
Фрикаделка димланган | 15 | ||
Қовуриш шкафида пиширилган котлет (биточка, щницель) | 13 | ||
Котлет ва биточка димланган | 16 | ||
Сут ва сут маҳсулотлари | |||
Кефир (майда сиғимли 1 литргача идишга қуйилганда) | 3,5 | ||
Ряженка(майда сиғимли 1литргача идишга қуйилганда) | 3 | Запеканка | 10 |
Сметана (майда сиғимли 1литргача идишга қуйилганда) | 1 | ||
Творог (ишлов бериш) | 2 | Творогли пишириқ | 9 |
Картошка | |||
Картошка | 20 — 40** | Картошкали рагу: | |
димланган | 17 | ||
Қовуриш шкафида пиширилган картошка | 20 | ||
Сутли соусда қовуриш шкафида пиширилган картошка | 10 | ||
Картошкали пюре: | |||
қайнатилган | 3 | ||
эзилган | 3-5 | ||
Картошкали котлет: | |||
қайнатилган | 3 | ||
эзилган | 3 — 5 | ||
Карамли таомлар | |||
Карам | 20 | Оқ бошли карамнинг йирик бўлакларини қайнатилиши | 8 |
Фарш учун қовурилган карам | 25 | ||
Димланган карам | 21 | ||
қайнатилиб, сутли соусда қовуриш шкафида пиширилган: | |||
Қайнатиш | 8 | ||
Қовуриш шкафида пишириш | 15 | ||
Гулкарам | 48 | қайнатилганда | 10 |
қовуриш шкафида пиширилганда | 16 | ||
Сабзили таомлар | |||
Сабзи | 20 — 25** | Қайнатилган сабзи | 0,5 |
Димланган сабзи | 8 | ||
Қовуриш шкафида пиширилган сабзи | 32 | ||
Сабзили пишириқ | 16 | ||
Лавлаги | |||
Лавлаги | 20 — 25** | Қайнатилган | 5 |
Маҳсулотлар | Хом ашёга ишлов беришдаги йўқотилиш, % | |
Картошка | янги ҳосилдан 1.09 гача | 20 |
1.09 дан 31.10 гача | 25 | |
1.11 дан 31.12 гача | 30 | |
1.01 дан 28.02 гача | 35 | |
1.03 дан янги ҳосилгача | 40 | |
Сабзи | янги ҳосилдан 01.01 гача | 20 |
01.01 дан янги ҳосилгача | 25 | |
Лавлаги | янги ҳосилдан 01.01 гача | 20 |
01.01 дан янги ҳосилгача | 25 |
Болаларнинг ёши | Нонушта | Тушлик | Иккинчи тушлик | Кечки овқат |
1 — 3 ёшгача | 250 — 330 | 445 — 480 | 200 — 210 | 280 — 310 |
3 — 7 ёш | 330 — 400 | 530 — 580 | 210 — 225 | 340 — 370 |
Болаларга берилаётган таомларнинг номи ва миқдори | ||||
Таом номи | Порция миқдори (г, мл) | |||
1 — 3 ёшгача | 3 — 7 ёш | |||
Нонушта | ||||
Бўтқа (сутли, ёрмали, сабзавотли) ёки сабзавотли таом | 120 — 150 | 150 — 180 | ||
Ёки гўштли, балиқли, творогли, тухумли таомлар гарнир билан | 50/100 | 50/130 | ||
Қайноқ ичимликлар (сутли какао, сут, сутли чой) | 100 — 130 | 130 — 150 | ||
Нон | 25 — 30 | 30 — 40 | ||
ёки бутербродлар | 35 — 65 | 40 — 75 | ||
Тушлик | ||||
Сабзавотлардан тайёрланган салат | 35 — 40 | 40 — 50 | ||
1-таом (шўрва, бульон) | 120 | 150 | ||
2-таом (қуюқ таомлар) | 130 — 150 | 150 — 180 | ||
ёки гўштли, балиқли таом гарнир билан | 50/100 | 50/130 | ||
Компот, шарбат, кисель | 130 | 150 | ||
Иккинчи тушлик | ||||
Сут, қатиқ, сутли чой, шарбатлар | 150 | 150 | ||
Булочка ёки хамирли қандолат маҳсулотлари | 50 — 60 | 60 — 75 | ||
Кечки овқат | ||||
Бўтқа (сутли, ёрмали, сабзавотли) ёки сабзавотли таом | 120 — 150 | 150 — 180 | ||
Сут, қатиқ | 130 | 150 | ||
Кечки тамадди | ||||
Қатиқ, кефир, ёки мевалар | 100 | 130 | ||
оқсил, (г) | ёғ, (г) | углеводлар, (г) | энергетик қуввати, ккал | |
Олий навли буғдой унидан нон | 7,6 | 0,8 | 49,2 | 234,4 |
1-навли буғдой унидан нон | 7,7 | 3,0 | 49,8 | 262,0 |
Олий навли буғдой унидан нон | 13 | 1 | 69 | 337 |
1-навли буғдой уни | 10,6 | 1,3 | 67,7 | 331,0 |
Жавдар уни | 8,9 | 1,7 | 61,8 | 298,1 |
Маккажўхори уни | 7,2 | 1,5 | 72,1 | 330,7 |
Сули уни | 13 | 6,8 | 64,9 | 372,8 |
Буғдой уни кепаги | 16 | 3,8 | 16,6 | 164.6 |
Крахмал | 0,1 | 0 | 79,6 | 327,0 |
Ёрмалар | ||||
Манний ёрмаси | 10,3 | 1,0 | 67,9 | 328,0 |
Гречиха ёрмаси | 12,6 | 3,3 | 62,1 | 335,0 |
Гуруч | 7,0 | 1,0 | 71,4 | 330,0 |
Буғдой ёрмаси | 11,8 | 2,2 | 59,5 | 305 |
Перловка ёрмаси | 9,9 | 1,2 | 62,1 | 298,8 |
Оқ жўхори (сорго) | 10,6 | 4,1 | 59,6 | 317,7 |
Тариқ | 11,5 | 3,33 | 66,5 | 348,0 |
Сули ёрмаси | 11,0 | 6,2 | 50,1 | 305,0 |
Арпа ёрмаси | 10 | 1,3 | 65,5 | 313,0 |
Мош ёрмаси | 23,5 | 2 | 46 | 300 |
Ловия ёрмаси | 21,0 | 1,6 | 52,7 | 310,0 |
Нўхот | 23,0 | 1,6 | 50,8 | 314,0 |
Горох | 20,5 | 2 | 49,5 | 298 |
Ясмиқ (чечевица) | 24 | 1,5 | 46,3 | 294,7 |
Маккажўхори дони | 6,7 | 0,1 | 82,2 | 356,5 |
Кунжут | 18,4 | 48,7 | 12,2 | 560,7 |
Зира (кумин) | 18 | 22 | 44 | 446 |
Мюсли | 9 | 2 | 65 | 314 |
Кунгабоқар мағизи | 20,7 | 52,9 | 10,5 | 600,9 |
Кашничдон | 12,4 | 17,8 | 13,1 | 262,2 |
Консерваланган маккажўхори | 2,2 | 0,4 | 11,2 | 57,2 |
Консерваланган яшил нўхот | 3 | 0,5 | 7,3 | 45,7 |
Штрейзель | 8,2 | 29,1 | 46,6 | 481,1 |
Олий навли макарон маҳсулотлари | 11 | 1,3 | 70,5 | 337.7 |
1 навли макарон маҳсулотлари | 11,2 | 1,6 | 68,4 | 332,8 |
Қандолат маҳсулотлари | ||||
Какао кукуни | 24,2 | 17,5 | 27,9 | 380,0 |
Повидло | 0,37 | 0 | 68,9 | 278,0 |
Олма жеми | 0,12 | 0,18 | 59,8 | 238,5 |
Ўрик жеми | 0,6 | 0,1 | 41,6 | 164,6 |
Мураббо | 0,4 | 0,3 | 68,2 | 254,0 |
Табиий асал | 0,8 | 0 | 80,3 | 324,4 |
Ваниль | 18,9 | 5,9 | 19,1 | 205,1 |
Шакар | ||||
Шакар | 0 | 0 | 99,8 | 379,0 |
Сут маҳсулотлари, ўсимлик ёғи | ||||
Сут (ёғлилик даражаси 3,2%) | 2,8 | 3,2 | 4,7 | 58,0 |
Сметана (ёғлилик даражаси 30%) | 2,4 | 30,0 | 3,1 | 294,0 |
ёғли қатиқ (ёғлилик даражаси 3,2%) | 2,8 | 3,2 | 4,1 | 56,0 |
Творог (ёғлилик даражаси 5%) | 21 | 5,0 | 3,0 | 141,0 |
Творог (ёғлилик даражаси 2,5%) | 19 | 2,5 | 3,8 | 113,7 |
Табиий сигир сариёғи | 0,5 | 82,5 | 0,8 | 748,0 |
Пишлоқ қаттиқ навлари | 25,0 | 25,0 | 0 | 331,5 |
Ўсимлик мойи | 0 | 99,9 | 0 | 899,0 |
Сабзавотлар | ||||
Бақлажон | 1,2 | 0,1 | 5,1 | 24,0 |
Кабачка | 0,6 | 0,3 | 4,6 | 24,0 |
Оқ бошли карам | 1,8 | 0,1 | 4,7 | 27,0 |
Қизил бошли карам | 0,8 | 0,2 | 5,1 | 25,4 |
Гулкарам | 2,5 | 0,3 | 4,2 | 29,5 |
Броколли | ||||
Бош пиёз | 1,4 | 0,0 | 9,1 | 41,0 |
Кўк пиёз | 1,3 | 0,1 | 3,2 | 18,9 |
Қизил сабзи | 1,3 | 0,1 | 8,4 | 34,0 |
Бодринг | 0,8 | 0,1 | 3,4 | 14,0 |
Тузланган бодринг | 0,8 | 0,1 | 1,7 | 10,9 |
Ширин (булғор) қалампир | 1,3 | 0,0 | 5,3 | 26,0 |
Редиска | 1,2 | 0,1 | 4,6 | 21,0 |
Турп | 2,0 | 0,2 | 6,5 | 32,0 |
Шолғом | 1,5 | 0,1 | 6,2 | 31,7 |
Кўкатлар | 2,6 | 0,4 | 5,2 | 36,0 |
Лавлаги | 1,5 | 0,1 | 8,8 | 43,0 |
Помидор | 1,1 | 0,2 | 3,7 | 20,0 |
Ошқовоқ | 1,3 | 0,3 | 7,7 | 28,0 |
Картошка | 2,0 | 0,4 | 17,3 | 80,0 |
Томат пастаси | 4,8 | 0 | 19,0 | 99,0 |
Саримсоқпиёз | 6,5 | 0,5 | 29,9 | 150,1 |
Мевалар | ||||
Олхўри | 0,8 | 0,3 | 9,6 | 42,0 |
Олма | 0,4 | 0,4 | 9,8 | 47,0 |
Нок | 0,4 | 0,1 | 12,1 | 50,9 |
Беҳи | 0,4 | 0,1 | 13,4 | 56,1 |
Узум | 0,7 | 0,2 | 17,2 | 73,4 |
Ўрик | 0,9 | 0,1 | 9 | 40,5 |
Шафтоли | 0,9 | 0,1 | 9,5 | 42,5 |
Анор | 0,7 | 0,6 | 14,5 | 66,2 |
Гилос | 1,1 | 0,4 | 10,6 | 50,4 |
Олча | 0,8 | 0,2 | 10,6 | 47,4 |
Лимон | 0,9 | 0,1 | 3 | 16,5 |
Апелсин | 0,9 | 0,2 | 8,1 | 37,8 |
Мандарин | 0,8 | 0,2 | 7,5 | 35 |
Банан | 1,5 | 0,5 | 21 | 94,5 |
Тарвуз | 0,7 | 0,1 | 5,8 | 26,9 |
Зайтун | 1,8 | 16,3 | 5,2 | 174,7 |
Олма шарбати | 0,5 | 0,1 | 10,1 | 43,3 |
Қуруқ наъматак | 3,4 | 1,4 | 48,3 | 210,8 |
Қуруқ мевалар | 1,8 | 0 | 55,0 | 227,2 |
Гўшт маҳсулотлари | ||||
Мол гўшти (1 категория) | 18,6 | 16,0 | 0 | 218,0 |
Қўй гўшти (1 категория) | 15,6 | 16,3 | 0 | 209,0 |
Қуён гўшти (1 категория) | 21,2 | 15,0 | 0 | 220,0 |
Гўштли консерва | 16,7 | 17,0 | 0 | 220,0 |
Парранда маҳсулоти | ||||
Курка гўшти (1 категория) | 19,3 | 4,2 | 2,1 | 129,0 |
Товуқ гўшти (1 категория) | 18,2 | 18,4 | 0,7 | 241,0 |
Товуқ тухуми | 12,7 | 11,5 | 0,7 | 157,0 |
Балиқ* | ||||
Минтай (Бошсиз тозаланган) | 15 | 0,9 | 0 | 68,1 |
Сазан (Бошсиз тозаланган) | 18,2 | 0,9 | 0 | 80,9 |
Толстолобик (Бошсиз тозаланган) | 19,5 | 2,7 | 0 | 102,3 |
Судак (Бошсиз тозаланган) | 18,4 | 1,1 | 0 | 83,5 |
Маҳсулот етказиб берувчи таъминотчи ташкилот номи | Сана | Маҳсулот номи | Миқдори (кг, литр, дона) | Баҳолаш | Бракераж комиссияси рухсати | Бракераж комиссияси аъзоси имзоси | |
Маҳсулот сифатини органолептик усулда баҳолаш | Сифатсизлик аломатларини изоҳлаш | ||||||
Тайёр таомнинг номи | Баҳоланиши | Синама олинган вақти | Тиббиёт ходимининг рухсати | Имзо | ||
таомноманинг бажарилиши | сифати | овқат тайёрлаш технологиясига риоя қилинганлиги | ||||
20___ йил ____ ____________ | ||||||
Нонушта | ||||||
Тушлик | ||||||
Иккинчи тушлик | ||||||
Кечки овқат | ||||||
20___ йил ____ ____________ |
Маҳсулотларнинг номи | Маҳсулотларни +2 — +6°С ҳароратда саклашнинг муддати | |
1 | Гўштнинг йирик бўлакли ярим фабрикатлари | 48 соат |
2 | Мол, парранда, қуён гўшти | 5 кунгача |
3 | Пастеризация қилинган сут | 36 соат |
4 | Қайта ишланмаган сигир сути | 24 соат |
5 | Қатиқ | 36 соат |
6 | Ёғли, ёғсизлантирилган, пархез творог | 36 соат |
7 | Сметана | 72 соат |
8 | Пишлоқ қаттиқ навлари | 0 дан +4°С да 30 кунгача |
9 | Сигир сутидан тайёрланган сариёғ: | |
совутгичларда | 0 +2°С да 48 соат | |
музлатгичлар бўлган ҳолда | 10 кундан ортиқ эмас | |
10 | Тозаланган балиқлар (минтай, толстолобик, сазан, судак, сом) | 0 дан 2°С гача 24 соат |
11 | Тухум | Олиб келингандан сўнг 14 кун |
Ишлаб чиқувчилар рўйхати: | ||
Р.Т. Камилова | — | Санитария-гигиена ва касб касалликлари илмий-тадқиқот институти директори в.в.б., т.ф.д., профессор; |
Н.Ж. Эрматов | — | Тошкент тиббиёт академиясининг Болалар, ўсмирлар ва овқатланиш гигиенаси кафедраси мудири, т.ф.д., доцент; |
Р.А. Касимов | — | Санитария-эпидемиологик осойишталик ва жамоат саломатлиги қўмитаси бош мутахассиси, т.ф.н.; |
Л.И. Исакова | — | Санитария-гигиена ва касб касалликлари илмий-тадқиқот институтининг Болалар ва ўсмирлар гигиена лабораторияси катта илмий ходими, PhD; |
А.Н. Шукуров | — | Санитария-эпидемиологик осойишталик ва жамоат саломатлиги қўмитасининг Санитария-гигиена бошқармаси бошлиғи, т.ф.н.; |
Г.Ю. Мухамедова | — | Санитария-эпидемиологик осойишталик ва жамоат саломатлиги қўмитасининг Болалар ва ўсмирлар гигиенаси бўлими мудири; |
У.Т. Мухиддинова | — | Мактабгача таълим агентлигининг Болалар саломатлиги, соғлом овқатлантиришни таъминлаш ва ихтисослаштирилган мактабгача таълим ташкилотларни фаолиятини мувофиқлаштириш бошқарма бошлиғи, т.ф.н.; |
Г.У. Насирова | — | Мактабгача таълим агентлигининг Болалар саломатлиги, соғлом овқатлантиришни таъминлаш ва ихтисослаштирилган мактабгача таълим ташкилотларни фаолиятини мувофиқлаштириш бошқарма бош мутахассиси. |
Тақризчилар рўйхати: | ||
Қ.Т. Боқиев | — | Санитария-эпидемиологик осойишталик ва жамоат саломатлиги қўмитасининг Санитария-гигиена бошқармаси бош мутахассиси, т.ф.н.; |
М.А. Хамракулова | — | Санитария-гигиена ва касб касалликлари илмий-тадқиқот институтининг Даволаш ишлари бўйича директор ўринбосари, т.ф.д., профессор |