T/r | Toifasi | Pul ta’minoti miqdori, qoplash limitiga nisbatan % |
1. | Terma jamoalarning asosiy tarkibi | 100 gacha, lekin 50 dan kam emas |
2. | Terma jamoalarning zaxira tarkibi | 70 gacha, lekin 35 dan kam emas |
3. | Trenerlar | 50 gacha, lekin 25 dan kam emas |
T/r | Toifasi | Qoplash puli bilan ta’minlash uchun talablar |
1. | Sportchilar | Terma jamoalar tarkibiga kiritilgan sportchilar tomonidan xalqaro sport musobaqalarida muvaffaqiyatli qatnashishga ko‘maklashadigan yuqori sport natijalariga erishish |
2. | Trenerlar: terma jamoalarning shtatli trenerlari | Tegishli respublika oliy sport mahorati maktablari va (yoki) respublika federatsiyalari (uyushmalari, markazlari va boshqalar)ning ijobiy bahosiga ega bo‘lgan, terma jamoa bilan doimiy ishlaydiganlar |
3. | Terma jamoalar a’zolari bo‘lgan sportchilarning shaxsiy trenerlari | Terma jamoa a’zosi bo‘lgan sportchini tayyorlash va sportchining kelgusidagi tayyorgarligini ta’minlashni davom ettirish, tegishli respublika oliy sport mahorati maktablari va (yoki) respublika federatsiyalari (uyushmalari, markazlari va boshqalar)ning ijobiy bahosiga ega bo‘lganlar. |
ILOVA
(netto grammlarda) | |||
T/r | Mahsulotlar nomi | Erkaklar | Ayollar |
1. | Dukkaklilar | 50 | 50 |
2. | Bug‘doy uni | 50 | 50 |
3. | Boshqa unlar | 30 | 30 |
4. | Guruch | 100 | 100 |
5. | Boshqa yormalar (guruchdan tashqari) | 50 | 50 |
6. | Bug‘doy non | 280 | 280 |
7. | Javdar non | 250 | 250 |
8. | Boshqa don turlari noni | 70 | 70 |
9. | Makaronlar | 100 | 80 |
10. | Kartoshka | 550 | 550 |
11. | Karam | 300 | 250 |
12. | Bodring va pomidorlar | 250 | 250 |
13. | Lavlagi va sabzi | 300 | 250 |
14. | Boshqa sabzavotlar | 250 | 200 |
15. | Poliz mahsulotlari | 250 | 250 |
16. | Qovoq | 150 | 100 |
17. | Yangi meva va rezavorlar | 400 | 400 |
18. | Quritilgan meva va rezavorlar | 100 | 100 |
19. | Uzum (yangi) | 100 | 100 |
20. | Sitrus mevalar | 100 | 50 |
21. | Mol go‘shti | 100 | 100 |
22. | Qo‘y go‘shti | 75 | 75 |
23. | Parranda go‘shti | 150 | 100 |
24. | Qo‘shimcha mahsulotlar | 50 | 50 |
25. | Kolbasa mahsulotlari | 60 | 60 |
26. | Yangi baliq | 150 | 125 |
27. | Baliq konservalari | 75 | 50 |
28. | Qaymoqli sut | 550 | 550 |
29. | Qaymoq | 80 | 60 |
30. | Mol yog‘i | 75 | 75 |
31. | Suzma | 150 | 150 |
32. | Pishloq, brinza | 75 | 50 |
33. | Tuxum (dona) | 2 | 2 |
34. | Qand-shakar | 85 | 85 |
35. | Margarin | 40 | 30 |
36. | O‘simlik yog‘i | 60 | 55 |
37. | Ziravorlar, ko‘katlar | 50 | 50 |
38. | Achitqi | 3 | 3 |
39. | Yodlangan tuz | 15 | 15 |
40. | Qahva, kakao | 4 | 4 |
41. | Choy | 4 | 3 |
42. | Tabiiy sharbatlar | 250 | 200 |
43. | Biologik aktiv qo‘shimchalar | 25 | 25 |
44. | Mineral, gazsiz suv (ml) | 1000 | 1000 |
Kaloriyaliligi (kkal) | 7800 | 7500 | |
Bir kishi uchun bir kunda o‘rtacha kaloriyalilik (kkal) | 7650 |
(netto grammlarda) | |||
T/r | Mahsulotlar nomi | Erkaklar | Ayollar |
1. | Dukkaklilar | 50 | 50 |
2. | Bug‘doy uni | 50 | 50 |
3. | Boshqa unlar | 30 | 30 |
4. | Guruch | 100 | 100 |
5. | Boshqa yormalar (guruchdan tashqari) | 50 | 50 |
6. | Bug‘doy non | 280 | 280 |
7. | Javdar non | 250 | 250 |
8. | Boshqa don turlari noni | 70 | 70 |
9. | Makaronlar | 100 | 80 |
10. | Kartoshka | 550 | 550 |
11. | Karam | 300 | 250 |
12. | Bodring va pomidorlar | 250 | 250 |
13. | Lavlagi va sabzi | 300 | 250 |
14. | Boshqa sabzavotlar | 250 | 200 |
15. | Poliz mahsulotlari | 250 | 250 |
16. | Qovoq | 150 | 100 |
17. | Yangi meva va rezavorlar | 400 | 400 |
18. | Quritilgan meva va rezavorlar | 100 | 100 |
19. | Uzum (yangi) | 100 | 100 |
20. | Sitrus mevalar | 100 | 50 |
21. | Mol go‘shti | 100 | 100 |
22. | Qo‘y go‘shti | 75 | 75 |
23. | Qo‘y go‘shti | 150 | 100 |
24. | Qo‘shimcha mahsulotlar | 50 | 50 |
25. | Kolbasa mahsulotlari | 60 | 60 |
26. | Yangi baliq | 150 | 125 |
27. | Baliq konservalari | 75 | 50 |
28. | Qaymoqli sut | 550 | 550 |
29. | Qaymoq | 80 | 60 |
30. | Mol yog‘i | 75 | 75 |
31. | Suzma | 150 | 150 |
32. | Pishloq, brinza | 75 | 50 |
33. | Tuxum (dona) | 2 | 2 |
34. | Qand-shakar | 85 | 85 |
35. | Margarin | 40 | 30 |
36. | O‘simlik yog‘i | 60 | 55 |
37. | Ziravorlar, ko‘katlar | 50 | 50 |
38. | Achitqi | 3 | 3 |
39. | Yodlangan tuz | 15 | 15 |
40. | Qahva, kakao | 4 | 4 |
41. | Choy | 4 | 3 |
42. | Tabiiy sharbatlar | 250 | 200 |
43. | Biologik aktiv qo‘shimchalar | 25 | 25 |
44. | Mineral, gazsiz suv (ml) | 1000 | 1000 |
Kaloriyaliligi (kkal) | 7800 | 7500 | |
Bir kishi uchun bir kunda o‘rtacha kaloriyalilik (kkal) | 7650 |
Hakamlar lavozimlari | Hakamlar toifalari | |||
HK/MK | OT | 1-t | S/H | |
Bosh hakam | 24% | 22% | 21% | — |
Bosh kotib | 24% | 22% | 21% | — |
Bosh hakam o‘rinbosari | 22% | 21% | 19% | — |
Bosh kotib o‘rinbosari | 22% | 21% | 19% | — |
Hakamlar | 21% | 19% | 18% | 16% |
T/r | O‘quv-trenirovka yig‘inlari nomi | O‘quv-trenirovka yig‘inlarini o‘tkazuvchi tashkilot | O‘quv-trenirovka yig‘inlari davomiyligi | O‘quv-trenirovka yig‘inlari qatnashchilari | O‘quv-trenirovka yig‘inlari qatnashchilarining eng ko‘p soni |
1. Xalqaro musobaqalarga tayyorlanish bo‘yicha o‘quv-trenirovka yig‘inlari | |||||
1. | Terma jamoalarning rasmiy xalqaro musobaqalarga tayyorlanish bo‘yicha o‘quv-trenirovka yig‘inlari | Jamoalarni xalqaro musobaqalarga yuboruvchi vakolatli organlar, sport tashkilotlari va boshqa tashkilotlar | 24 kungacha | Terma jamoalar | Musobaqalarga qo‘yiladigan sportchilarning ikkitagacha tarkibini vakolatli organ belgilaydi |
2. | O‘zbekiston terma jamoalarining Olimpiada, Paralimpiada, Maxsus olimpiada, Surdolimpiada, Jahon va Osiyo o‘yinlariga, jahon (bosqichlar bo‘yicha) va Osiyo chempionatlariga va kuboklariga, qit’a chempionatlari va kuboklariga tayyorlanish bo‘yicha o‘quv-trenirovka yig‘inlari, individual jadval rejasi va prognoz qilinayotgan natijalar taqdim etilgan taqdirda | Jamoalarni xalqaro musobaqalarga yuboruvchi vakolatli organlar, sport tashkilotlari va boshqa tashkilotlar | 90 kungacha | Terma jamoalar | Musobaqalarga qo‘yiladigan sportchilarning uchtadan ko‘p bo‘lmagan tarkibini vakolatli organ belgilaydi |
3. | Umumiy jismoniy, maxsus texnik-taktik tayyorgarlik, tiklanish va sportchilarni tibbiy tekshirishdan o‘tkazish bo‘yicha o‘quv-trenirovka yig‘inlari | Jamoalarni xalqaro musobaqalarga yuboruvchi vakolatli organlar, sport tashkilotlari va boshqa tashkilotlar | 24 kungacha | Terma jamoalar | Musobaqalarga qo‘yiladigan uchtadan ko‘p bo‘lmagan tarkiblar |
4. | Boshqa xalqaro musobaqalarga (norasmiy, o‘rtoqlik, ko‘rgazmali) musobaqalarga tayyorlanish bo‘yicha o‘quv-trenirovka yig‘inlari | Jamoalarni xalqaro musobaqalarga yuboruvchi vakolatli organlar, sport tashkilotlari va boshqa tashkilotlar | 18 kungacha | Xalqaro musobaqalarda qatnashuvchi jamoalar | Musobaqalarda qatnashishga qo‘yiladigan, 50 foizga ko‘paytirilgan tarkib |
2. Respublika musobaqalariga tayyorlanish bo‘yicha o‘quv-trenirovka yig‘inlari | |||||
1. | Kompleks respublika musobaqalarining (“Umid nihollari”, “Barkamol avlod”, “Universiada”, spartakiada, yoshlar, o‘smirlar o‘yinlari) final musobaqalariga tayyorlanish bo‘yicha o‘quv-trenirovka yig‘inlari | Komandalarni kompleks tadbirlarning final musobaqalariga yuboruvchi tashkilotlar | 24 kungacha | Final musobaqalarida qatnashuvchi jamoalar | Final musobaqalariga qo‘yiladigan sportchilarning bir yarimtagacha tarkibi |
2. | Respublikaning boshqa musobaqalariga (chempionatlariga, kuboklariga, respublika turnirlariga) tayyorlanish bo‘yicha o‘quv-trenirovka yig‘inlari | Respublika sport tadbirlarini o‘tkazish rejalariga muvofiq jamoalarni musobaqalarga yuboruvchi tashkilotlar | 18 kungacha | Respublika musobaqalarida qatnashuvchi jamoalar | Musobaqalarga qo‘yiladigan sportchilarning bir yarimtagacha tarkibi |
5-ILOVA
Tadbirlar | Bir nafar sportchini sutkalik ta’minlash xarajatlari normasi | |
Bevosita respublika sport musobaqalariga tayyorlanish bo‘yicha o‘quv-trenirovka yig‘inlari | 10 foizgacha | |
Xalqaro sport musobaqalariga tayyorlanish bo‘yicha o‘quv-trenirovka yig‘inlari | 25 foizgacha | |
Respublika sport musobaqalari | 10 foizgacha | |
Xalqaro sport musobaqalari | 30 foizgacha |